Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muş’ta PKK Tarafından Kaçırılan Çocuklar İçin Ailelerin Eylemi Devam Ediyor

Muş’ta terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileler, 195. haftasında da mücadelelerine devam ediyor. Anne ve babalar, evlatlarını talep ederek durumu protesto ediyor. Şahinaz Özcan ve Alaattin Koçhan, çocuklarının geri dönmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Muş'ta terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için DEM Parti

Muş’ta terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Aileler, 7 Nisan 2021 tarihinde başlattıkları oturma eyleminin 195. haftasında, evlatlarını dağa götüren DEM Parti’ye tepki göstererek, adalet talep ediyor. Çocuklarına kavuşma umuduyla her hafta çarşamba günü bir araya gelen aileler, “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” ve “Anneler direniyor” yazılı pankartlar açarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Uzun yıllardır çocuklarını bekleyen ebeveynler, her fırsatta evladına teslim olması için çağrıda bulunuyor.

Şahinaz Özcan isimli bir anne, 8 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade ederek, “Oğlumu DEM Parti ve terör örgütü PKK’dan istiyorum. Onların da çocukları var; bir saat gecikince nasıl hissediyorlar bilemem ama benim oğlum 8 yıldır evde yok.” dedi. Koçhan ise, “Oğlumu Bursa’da DEM Parti’nin kaçırdığını biliyorum, geri istiyorum. Herkesin çocuğu evine dönmeli; cezalı olan cezasını çeksin, masumlar evine dönebilmelidir.” diyerek durumun acı verici boyutuna dikkat çekti. Aileler, çocuklarına bir an önce kavuşabilmeyi ve bu acı dolu sürecin bir an önce son bulmasını talep ediyor.