Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli Sanayi Odası’nda 2025 Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleşti

Denizli Sanayi Odası’nın 2025 Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda, sanayicilerin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi. Selim Kasapoğlu, işsizlik ve konkordato sürecine dikkat çekerek, gençlerin üretime katılımını teşvik etmenin önemine vurgu yaptı.

Denizli Sanayi Odası'nın 2025 Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda, sanayicilerin sorunları

Denizli Sanayi Odası Meclisi, 2025 yılı Mayıs ayı olağan toplantısını Denizli Sanayi Odası (DSO) Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantının açılışını DSO Meclis Başkan Yardımcısı İlhan Sicimli yaptı. Meclis gündeminde; güncel sanayi meseleleri, sanayicilerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara karşı önerilen çözümler, istihdam durumu, ekonomik gelişmeler, sektör analizi, Nisan ayı faaliyetleri ve çeşitli ziyaretler gibi konular yer aldı.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, yapmış olduğu konuşmada Türkiye ve dünya gündemindeki önemli gelişmeleri, Nisan ayı ihracat rakamlarını, PMI Endekslerini, enflasyon verilerini, konkordato kararlarını ve işsizlik oranlarını tartıştı. Nisan ayında yapılan üye ziyaretlerine hız verdiklerini belirten Kasapoğlu, sahada edindikleri izlenimleri ve sanayicilere yönelik değerlendirmelerini aktardı. Ayrıca, gündemdeki konular ve güncel verilere dair bilgi verdikten sonra Oda’nın faaliyetleri ve gelecek ay planlanan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Kasapoğlu, son zamanlarda meydana gelen siyasi ve hukuki gelişmelerin ekonomik etkilerine ve Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine dikkat çekti. Faiz indirimlerinin ticari kredi oranlarına olumlu yansımadığını vurgulayan Kasapoğlu, reel sektörün özellikle nakit akışı ve stok yönetimi konularında dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Kamu bütçesinin dengesinin gözetilerek, KOBİ’lere ve sanayicilere destek mekanizmalarının güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Reel sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanması için tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Kasapoğlu, “Üretmeye devam ediyoruz, ancak zarar ediyoruz. Üretimi önceliklendirmemiz ve ekonomik programlar aracılığıyla sürdürülebilir sanayi yapısını desteklememiz zorunluluktur” dedi. Ayrıca, planlama ile uygulama arasındaki tutarsızlıkların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Tekstil, inşaat ve metal sanayinin daralmadan en çok etkilenen sektörler olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, ilk çeyrekteki konkordato süreçlerinin işletmeleri belirsizliğe sürüklediğini aktardı. Bu durumun tedarikçiler ve diğer iş ortakları üzerinde yarattığı baskının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Son olarak, açıklanan işsizlik rakamlarına rağmen, imalat sanayisinde yaşanan istihdam kayıplarının ciddi bir sorun haline geldiğinin altını çizen Kasapoğlu, gençlerin üretime katılımının teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve katılımcıların dilek ve temennileriyle sona erdi.