Eskişehir Valiliği tarafından gerçekleştirilen “Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, 6 Mayıs tarihinde Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Mahallesi’nde bir anma programı düzenlendi.
Etkinlik, Yunus Emre’nin mezarının ziyaret edilmesi ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Mihalıççık Kaymakamı Furkan Öztürk ve diğer yetkililerin konuşmalarının ardından, Yunus Emre’ye ait ilahiler seslendirildi ve şiirler okundu. Ayrıca, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nden (JAKEM) gelen 5 atlı jandarma, programa görsel bir katkı sağladı.
Program, geleneksel Yunus Aşı’nın ikram edilmesi, Gezici Kütüphane ziyareti, kitap ve fidan dağıtımı ile noktalandı. Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi’nde gerçekleştirilen bu etkinliğe Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Mihalıççık Kaymakamı Furkan Öztürk, Eskişehir Belediyesi Baş Vekili Hasan Önal, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam ve Vali Vekili Özgür Şenlik katılım sağladı.