Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Belediye Başkanı Ümit Uysal, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamlarının 53. yıl dönümünde Üç Fidan Parkı’nda anma programı gerçekleştirdi. 6 Mayıs sabahı parkı ziyaret eden Uysal, anıtların önüne kırmızı karanfiller bırakarak, “Tam bağımsız Türkiye mücadelesi sürecek” ifadesini kullandı.
Bu yıl da 6 Mayıs sabahı günün ilk ışıklarıyla yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Üç Fidan Parkı’nda bulunan rölyefler önünde gerçekleştirilen törenle, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı. Başkan Uysal, bağımsızlık mücadelesinin kesintisiz olarak devam edeceğine dikkat çekti. Uysal’ın açıklamasında şu sözler yer aldı:
“30 Ekim 1968’de Samsun’daki Atatürk anıtına çelenk bırakarak yola çıkan gençler, kendilerini ‘Tam Bağımsız Türkiye Yürüyüşçüleri’ olarak adlandırıyorlardı. 10 Kasım 1968’de Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak, ‘Emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye’yi savunmak için İkinci Kurtuluş Savaşımızda gerçekten izindeyiz’ yazmışlardı. Milli Kurtuluş Savaşımız asla yok edilemez. Bunun için Türk milletinin tamamen ortadan kaldırılması gerekir.”
Uysal, gençlerin durumu ile ilgili olarak idam kararlarının orantısız bir şekilde alındığını vurguladı ve “Siyasi nedenlerle, ibret vermek amacıyla çok genç yaşta kaybedildiler. Onların anısına saygıyla eğiliyoruz. Tam bağımsız Türkiye mücadelesi durmayacak” şeklinde konuştu.