Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konya’da Evlilik İçin ‘05.05.2025’ Tarihine Yoğun İlgi!

Konya’nın Meram ilçesinde, 05.05.2025 tarihini seçen 42 çift, nikah salonlarında yoğunluk oluşturdu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bazı nikahları bizzat kıyarak, aile olmanın önemine vurgu yaptı ve yeni evlilere mutluluk diledi. 25.05.2025 için 47 başvuru alındığı bildirildi.

Konya'nın Meram ilçesinde, 05.05.2025 tarihini seçen 42 çift, nikah salonlarında

Konya’da 05.05.2025 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, nikah salonlarına akın etti. Meram ilçesinde, “05.05.2025” tarihini daima hatırlamak isteyen 42 çift, Meram Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na başvurarak bu anlamlı günde hayatlarını birleştirmeye karar verdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’ndeki nikah dairelerine gelen çiftler, bu özel günü evlilikleriyle taçlandırırken, nikah memurlarının yoğun çalışmaları sayesinde neredeyse her 11 dakikada bir nikah gerçekleşti. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da bu özel güne tanıklık eden aileleri yalnız bırakmadı. Başkan Kavuş, bazı çiftlerin nikahını kendisi kıyarak, tüm çiftlere ömür boyu mutluluk diledi. Genç çiftler, bu tarihi seçerek mutluluklarına dair duygularını paylaştı.

Başkan Kavuş, aile kurumunun toplum için büyük bir değer taşıdığını belirtti ve özel günlerdeki evlilik başvurularının artış gösterdiğine dikkat çekti. 25.05.2025 tarihine yönelik şimdiden 47 çiftin başvuru yaptığını vurgulayan Başkan Kavuş, yılın başından itibaren 800 çiftin evlilik için müracaat ettiğini kaydetti. Bu rakamların sevindirici olduğunu dile getirip, “Allah bu evlilikleri daim etsin. Bugün nikahı kıyılan gençlerimize bir kardeş olarak sürpriz yapmak istedim. Belediye başkanının onların nikahına tanıklık etmesi de güzel bir anı bırakacaktır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yılın her gününde gençlerin nikahlarına katılmaya çalıştığını belirten Başkan Kavuş, “Evlilik, yalnızca iki kişinin değil, iki ailenin ve iki hayatın birleşimine tanıklık etmemizi sağlıyor. Bugün burada onların mutluluğuna eşlik ettim ve bazılarını bizzat nikah ettim. Tüm yeni evli çiftlerimize ve bu anlamlı tarihte evlenmek isteyen tüm gençlerimize en içten dileklerimi sunuyorum. Meram Belediyesi olarak aileyi desteklemeye devam edecek, genç çiftlerimizin yanında olacağız. Atılan imzalar, sadece bir evliliğin başlangıcı değil, toplumun temeline umutla atılan bir harçtır. Aile kurmak, toplumsal yapının en sağlam temellerinden biridir. Bugün bu temeli atan tüm çiftlere sağlıklı, huzurlu ve sevgi dolu bir yaşam diliyorum.”

Evlilik teklif eden çiftler, bu unutulmaz günü anı olarak yaşadıkları için “evet” dediklerini belirtirken, kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkür ettiler.