Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) akademik ve öğrenci toplulukları, Gazze’ye yardım etmek amacıyla bir kampanya başlattı.
Üniversite yerleşkesinde kurulan çadırda, akademisyenler ve öğrenciler eliyle hazırlanan yiyecekler ile bağışlanan kıyafetler satışa sunuldu. Kampanyaya katılanların yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlikten elde edilecek gelir, Gazze’ye ulaştırılacak. Van YYÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cihat Öztay, devam eden İsrail saldırılarının sonucunda binlerce masum insanın yaşamını yitirdiğini belirterek, bu duruma karşı kayıtsız kalmanın yanlış olduğunu dile getirdi. Öztay, “Bizim yapabileceğimiz çok fazla şey yok ama bu yardım kampanyasıyla bir nebze katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Öğrenciler ve akademisyenlerimizin, ailelerinin hazırladığı yiyeceklerin satışından elde edilen gelir, Gazze’ye gidecek. Dünyanın bu saldırılara müdahale etmesi gerektiğine inanıyoruz. Saldırıların bir an önce durmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Öğrenciler de savaşın masum kadınlar ve çocukların yaşamını sonlandırdığına dikkat çekti. “Gazze’de yaşananlar bir insanlık dramı haline geldi. Herkes bu saldırıların sona ermesini istiyor. Biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve Filistin halkının sesini dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.