Zonguldak’ta Asayiş Uygulamaları Sonucu 61 Şahıs Yakalandı, Kaçak Maden Ocaklarına Darbe Vuruldu

Zonguldak’ta 28 Nisan-4 Mayıs 2025 tarihlerinde yapılan asayiş uygulamalarında 61 kişi yakalandı, 15’i hapis cezası almıştı. Kaçak maden ocaklarına denetim yapıldı, 1 ocak imha edildi. Uyuşturucu operasyonlarında 4 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı. 813 kişi sorgulandı ve trafik denetimlerinde 21 bin 975 araç kontrol edildi.

Zonguldak’ta 28 Nisan-4 Mayıs 2025 tarihlerinde yapılan asayiş uygulamalarında 61

Zonguldak’ta 28 Nisan – 4 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik uygulamalarının sonuçları, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından açıklandı.

Bu süreçte, çeşitli suçlardan aranan toplam 61 şahıs yakalandı. Bu kişilerin 15’inin kesinleşmiş hapis cezası mevcutken, 46 kişi ifadeye yönelik olarak aranıyordu. Yakalananlardan 10’u 0-5 yıl, 4’ü ise 10 yılın üzerinde hapis cezasına çarptırılmış durumda.

Kaçak maden ocakları üzerine yapılan denetimlerde 5 farklı bölge gözden geçirildi ve 3 ihbar değerlendirildi. Belirlenen bir kaçak maden ocağı imha edilirken, burada 10 metre ray ve 1 vinç ele geçirildi.

Uyuşturucu ile mücadelede yürütülen 13 operasyonda 4 kişi gözaltına alındı; 7 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlar neticesinde 0,74 gram metamfetamin, 268,45 gram esrar, 24,04 gram sentetik kannabinoid, 1.553 sentetik ecza hapı, 2 kök kenevir bitkisi, 20 LSD ve 7 tabanca fişeği ile 3 uyuşturucu aparatı ele geçirildi.

Okul çevresinde yapılan denetimlerde ise 813 kişinin sorgulaması yapıldı. Kontrol edilen alanlar arasında 261 okul, 53 metruk bina, 111 umuma açık alan ve 691 servis aracı bulunuyor. Bu denetimlerde öğrencilerin güvenliği öncelikli hedef olarak belirlendi.

Trafik denetimlerinde 710 uygulama gerçekleştirildi ve toplam 21 bin 975 araç ile 14 bin 62 kişi kontrol edildi. Bu denetimlerde sürücülerin belgelerinin yanı sıra araçların teknik durumu da kontrol altına alındı.

Ele geçirilen silahlar arasında bir adet ruhsatsız tüfek bulunmakta. Düzensiz göçle mücadele amacıyla yapılan iki ayrı operasyonda ise 24 kişi sorgulandı; bunlardan 18’inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi.