Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatlarına bağlı birimlerde çalıştırılmak üzere 3.658 sürekli işçi alımına ilişkin duyuru yaptı. Balıkesir’e ayrılan kontenjan dahilinde, temizlik personeli ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında toplam 101 kişi istihdam edilecek.
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, yapılan duyuruda Balıkesir için tahsis edilen kadronun önemli bir iş imkânı sunduğunu ifade etti. Aydemir, “Hemşehrilerimize yeni iş alanları oluşturmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede, Balıkesir’e toplam 101 kişilik sürekli işçi kadrosu açıldı; bunların 91’i temizlik personeli ve 10’u güvenlik görevlisi” diye belirtti.
Aydemir ayrıca, “4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda gerçekleşecek alımlar için adaylar, belirlenen kriterleri taşımaları durumunda başvurularını 05-09 Mayıs 2025 tarihleri arasında http://esube.iskur.gov.tr adresi aracılığıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirebilirler” dedi.
Öte yandan, Balıkesir il sınırları içindeki sağlık kuruluşları için Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile önemli sayıda yeni doktor ataması yapıldığı da bildirildi. Açıklanan kura sonuçlarına göre, Balıkesir’e 22 uzman hekim de dahil olmak üzere toplam 48 hekim kadrosu tahsis edildi.