60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 156 kilometrelik etabını XDS Astana takımından Harold Lopez Granizo, 3 saat 32 dakika 55 saniye ile domine ederek kazandı. Bu etabın Selçuk (İsabey) ile Selçuk (Meryemana) arasında gerçekleştiği belirtiliyor. Ekvadorlu sporcu, genel klasman lideri olan takım arkadaşı Wout Poels’in hemen ardında yer aldı. Poels, yarınki etapta da turkuaz mayoyu giymeye hak kazanarak liderliğini sürdürdü.
Aynı zamanda, tırmanış klasmanında başlayan Ahmet Örken, kırmızı mayoyu takmasına rağmen beklenenden düşük bir performans sergiledi. Bu durum, Poels’un lider konumda olması ve turkuaz mayoyu giyecek olması nedeniyle, onun yerine yarın kırmızı mayoyu geçici olarak taşıyacak olmasıyla sonuçlandı.
Beyaz mayo ise ilk etaptan itibaren Willem Smit’te kaldı. Yeşil mayo ise Giovanni Lonardi’den Johannes Kulset’e geçti. Kulset, Meryemana tırmanışını üçüncü sırada tamamladı ve tırmanış klasmanında Poels’un bir puan önünde bulunuyor.
Elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edilen Marmaris-Aydın etabı öncesinde, Wout Poels genel klasmanda liderdi. Poels, takım arkadaşı Harold Lopez’in 23 saniye önünde, 14 saat 26 dakika 30 saniye ile birinci sıradaydı. Lopez ise 14 saat 26 dakika 53 saniye ile ikinci sırada yer aldı.
Nötralize start için Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve diğer yetkililer start noktasında bulundular. Dört tırmanış primi, bir sprint primi ve Türkiye Güzellikleri Sprint Primi’nin olduğu etaba 144 bisikletçi başladı.
Etap boyunca Ahmet Örken’in durumu, üç tırmanış prim Kapısı ile belirlenecekti. Türkiye Güzellikleri prim kapısında ondan önceki sporcular şu şekilde sıralandı: 1- Mustafa Tarakçı, 2- Turr Dens, 3- Jens Reynders.
Bir kaçış grubunun oluşturulduğu bilgisi de geldi. Bu grup, pelotondan birkaç dakika uzaklaştı. İlk tırmanış primi sonuçları, Oliver Mattheis, Jose Luis Faura Asensio ve Baptiste Veistroffer’ın sırasıyla kapıyı geçtiğini gösterdi.
Sprint prim kapısında öndeki kaçış grubundan Tommaso Nencini galip geldi. Şirince tırmanışında ise Johannes Kulset, Giovanni Carboni ve Wout Poels, tırmanış primini aldı.
Peloton, Meryemana tırmanışında parçalandı ve XDS Astana sporcuları bir ve ikinci sırayı aldılar. Lopez’in kazandığı etapta, Poels ikinci sırayı aldı ve XDS Astana, toplamda üç etap kazanmış oldu.
Mayoların sahipleri belirlenirken, bembeyaz mayo Willem Smit’e, kırmızı mayo Wout Poels’e ve yeşil mayo Johannes Kulset’e teslim edildi. Yarın Selçuk-Çeşme arasında gerçekleştirilecek 144,2 kilometrelik etap, yarışın sonuna yaklaşırken oldukça heyecan verici olacak.