Türk Telekom’un yenilikçi girişimleri destekleme çabalarının bir parçası olarak TT Ventures’ın PİLOT hızlandırma programı, globalleşme sürecine katkı sağlamak üzere Stanford Üniversitesi’nde özel bir program gerçekleştirdi.
Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmayı ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefleyen Türk Telekom, girişimlerin uluslararası pazarlarda büyümesine yönelik projelerini sürdürüyor. TT Ventures, PİLOT girişim hızlandırma programı çerçevesinde Stanford Global Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak globalleşme programını başarıyla tamamladı. Bu program sayesinde girişimciler, özel olarak düzenlenen eğitimlerden, çalıştaylardan ve yatırımcı sunumlarına katılma imkanına sahip oldu. Bunun sonucunda, dünya çapında önemli yatırımcılar, fikir liderleri ve teknoloji şirketleri ile buluşarak girişimler, işlerini uluslararası standartlara taşımak ve küresel ağlarla bağlantı kurma fırsatı buldu.
TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “TT Ventures PİLOT ile Türkiye’deki yenilikçi girişimcileri destekleyerek yeni unicorn’ların ortaya çıkmasını sağlamayı planlıyoruz. Bu doğrultuda girişimcilere kapsamlı destek sunarak, gelişmiş bir inovasyon kültürü ve sürdürülebilir bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar PİLOT programından 121 girişime toplamda 3,2 milyon dolarlık nakit ve yatırım desteği verdik. Bu girişimlerden 69’u toplamda 55 milyon dolarlık yatırım aldı. PİLOT mezunlarının portföy değeri 2024 yıl sonuna kadar 364 milyon dolara çıkmayı hedefliyor. Girişimlerimiz, Kuzey Amerika’dan Güney Amerika’ya, Asya’dan Avrupa’ya kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Biz de, bu girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra, küresel alanda büyümeleri için stratejik destekler sunmaya devam ediyoruz. Stanford Üniversitesi’ndeki program, uluslararası ölçekte değer yaratma süreçleri açısından kritik bir öneme sahip. Ekosistemle sıkı bir iş birliği içerisindeyiz ve burada düzenlediğimiz birebir yatırımcı görüşmeleri, girişimlerimizin yeni fırsatlar bulması açısından büyük bir değer taşıyor. Girişimlerin global ekosistem dinamiklerini doğru değerlendirmesi, Türkiye’ye katma değer sağlama açısından hayati öneme sahip. Ayrıca, Silikon Vadisi’nde bulunan ofisimiz, girişimlerin dünya pazarlarına açılmasında önemli bir rol üstleniyor. Bu ofis aracılığıyla Türkiye’den çıkan yenilikçi fikirlerin global pazarlara ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Girişimlerimizin, dünyanın her yerinde, pek çok alanda değer yaratan çözümler geliştirmesi bizim en büyük motivasyon kaynağımız” dedi.
Stanford Global Eğitim Merkezi ile TT Ventures PİLOT girişimleri için özel olarak düzenlenen programa, veri odaklı pazarlama alanında faaliyet gösteren Hardal, yapay zeka kullanarak verimliliği artıran T4 People Analytics, finansal çözümler sunan Finsmart AI, yapısal sağlık değerlendirmeleri yapan Sensed AI, kişiselleştirilmiş eğitim platformu Archi’s Academy, mobil oyun geliştiricileri için çözümler sunan App Nava, görsel veri anonimleştirmeyi sağlayan Syntonym, bulut tabanlı insan kaynakları çözümleri sunan KolayIK, bulut tabanlı tedarik çözümleri geliştiren Teamprocure ve blokzincir tabanlı enerji ticareti platformu Blok-Z gibi 10 ekip katıldı.