Eskişehir’de Alzheimer hastası annesine bakmak zorunda kalan İnci Bozayla’nın ilginç hikayesi, İhlas Haber Ajansı (İHA) sayesinde gündeme geldi. 52 yaşındaki Bozayla, 72 yaşındaki annesi Zeynep Bozayla’ya 2018 yılından beri bakıyor. Bu süreçte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevini bırakan İnci, annesinin ihtiyaçlarına odaklanarak 7 yıl boyunca tüm zamanını onun bakımına ayırdı. Bozayla, annesine baktığı esnada öğrendiği dikiş yeteneğiyle ürettiği tokaları satarak geçimini sağlıyor.
İHA’nın haberinin ardından yardımsever vatandaşlar, Bozayla’ya yoğun sipariş vererek onun yaşamına katkıda bulunmaya başladı. Telefonları durmaksızın çalan Bozayla, bu yeni gelişme karşısında mutluluğunu gizleyemedi ve İhlas Haber Ajansı’na minnettar olduğunu belirtti.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnci Bozayla, “Haber sonrası telefonlarım hemen çalmaya başladı. İlk birkaç siparişi aldım ve biri yarın teslim edilecek. Ev taşımakla meşgulüm ve taşındıktan sonra tekrar toka dikmem için benden talepte bulunuldu; bu da iyi bir gelişme.” şeklinde konuştu. Bozayla, “İyi şeyler olacak, daha çok çalışacağım. Her şey yoluna girecek.” ifadelerini kullandı.
Bozayla, “Sizlere nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Ramazan ayında Allah’ın bir hediyesi oldu bu. Emeği geçenlerden razı olsun. Hayatımın maddi ve manevi yönü değişti, güneşe bakış açım değişti.” diyerek duygularını dile getirdi. İhlas Haber Ajansı’nın desteği sayesinde işleri açıldığını belirten Bozayla, herkese dualar ettiğini ve bu yardımlaşmanın kendisi için çok değerli olduğunu vurguladı.