Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere ders çalışabilecekleri güvenli ve konforlu alanlar sunmak amacıyla kent genelinde 11 farklı okuma salonu açtı. Bu okuma salonları, hem öğrencilerin hem de kitap okumak isteyen diğer vatandaşların faydalanabileceği ortamlara sahip.
Belediye, gençlerin eğitimine destek vermek için çeşitli projeler gerçekleştirirken, 11 okuma salonu ile onlara rahat ders çalışma alanları oluşturuyor. Bu mekanlar, öğrencilere ev konforu sağlayarak sosyal bir ortamda çalışma imkanı sunuyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yönetilen bu salonlarda, öğrencilere ücretsiz internet hizmeti ve çay-kahve ikramı da sağlanıyor. Bazı okuma salonlarında kütüphane hizmeti de mevcutken, kitap okumak isteyen vatandaşlar burada hem kitap okuyabiliyor hem de 15 gün süreyle ödünç alabiliyor. Yetişkinlerin de tercih ettiği okuma salonlarının sayısının artırılması planlanıyor.
“Ücretsiz Kahve, Çay ve İnternet”
Adres Okuma Salonu Sorumlusu Hakkı Uysal, il genelinde 11 okuma salonunun hizmet verdiğini belirterek, “Vatandaşlarımız, en yakın okuma salonunu belediyenin internet sitesinden bulup ziyaret edebilir ve olanaklardan yararlanabilir. Tüm okuma salonlarımızda çay, kahve ve internet hizmeti ücretsizdir. Amacımız, konforlu ve güvenli bir ortam sunmak. Aileler, niñoslarını gönül rahatlığıyla salona gönderebilir” dedi. Uysal ayrıca, Adres Okuma Salonu’nda 55 bin üye bulunduğunu ve yaklaşık 12 bin farklı kitabın mevcut olduğunu ifade etti. Ziyaretçiler, istedikleri kitapları 15 gün süreyle ödünç alabilirken, kendi bilgisayarlarıyla ya da salonun bilgisayarlarıyla çalışabileceklerini söyledi.
“Bu Hizmet Olmazsa Olmaz”
Akademi Geçiş Sınavı’na hazırlanan Mustafa Gökay, Adres Okuma Salonu ile tanıştığını ve burada sosyal alanların bulunduğunu belirterek, “Çimlerde oturup sohbet edebiliyor; sahile inip yürüyüş yapabiliyoruz. Bu durum ders çalışma verimliliğimizi artırıyor” dedi. Üniversite sınavına hazırlanan Cemre Ödemiş de, “Burada ders çalışmak motivasyonumuzu artırıyor” ifadelerini kullandı. Diş Hekimliği öğrencisi Muhammet Salih Çepiş, “Bu ortam sakin ve düzenli. Vize dönemlerinde buradayız” derken, Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Tuğçehan Avşar, “Buraya yurda yakın olduğu için geliyorum. Bilgisayar ve internet imkanları büyük avantaj,” diye konuştu. 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’dan Mersin’e gelen Ali Türetken ise, “Okuma salonunun konumu harika ve bu hizmet gerçekten çok değerli,” dedi.