Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST KKTC 2025 etkinliği için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Tatar, kabul esnasında yaptığı açıklamada, TEKNOFEST’in özellikle KKTC için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu organizasyonun adanın tanıtımında büyük katkı sağladığını ifade etti ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
KKTC Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin sağladığı desteklerin önemini vurgularken, Türkiye’nin çeşitli alanlarda kaydettiği başarıları da dile getirdi. Ersin Tatar, bu başarıların, Kıbrıs’ın milli egemenliğini daha güçlü bir şekilde savunmalarına yardımcı olduğunu kaydetti. Tatar, Türkiye ile KKTC arasındaki sağlam iş birliğinin Kıbrıs Türk halkına önemli yararlar sağlayacağını da sözlerine ekledi.
Bakan Kacır, TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a minnettar olduğunu ifade etti. Kacır, yeni yerleşkenin KKTC’nin bağımsızlık mücadelesine destek olacağına inandığını belirtirken, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında yer alacağını sözlerine ekledi. Kıbrıs davasının her bir Türk vatandaşı için milli bir mesele olduğunu ve bu davaya inançla bağlı olan 85 milyon insan bulunduğunu vurguladı.
Kacır, TEKNOFEST’in KKTC’de düzenlenmesinin Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Bu organizasyonun gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmasını ve KKTC’yi bilişim adası yapma çalışmalarının hız kazanmasını umut ettiğini ifade etti. Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargoların aşılması için gerekli mücadeleyi verdiklerini açıklayan Kacır, kardeş topraklarda TEKNOFEST gibi bir etkinliği düzenlemenin önemini vurgulayarak, KKTC’nin bu heyecanı tatmasının önemini ifade etti.
Barış Harekatı’nın başarılarının Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişimlerinin temelini oluşturduğunu anımsatan Kacır, bu süreçteki ambargoların adayı daha güçlü hale getirdiğini ve pek çok başarıya imza atılmasını sağladığını dile getirdi. İki devletli çözümün önemine de dikkat çeken Kacır, KKTC’nin gelişim göstermesi için gereken desteklerin sağlanacağını belirtti. Son olarak, “Hiçbir kardeşimizin elini bırakmayacağız” diyerek, KKTC’nin tanınması ve haklarının teslim edilmesinin Türkiye için öncelikli hedeflerden biri olduğunu yineledi.