Denizli’de 2 yaşındaki Aren bebeğin tedavisi devam ediyor, anne ve erkek arkadaşı gözaltına alındı.

Denizli’de 2 yaşındaki Aren bebeğin, annesi S.B.D. ve erkek arkadaşı S.D. tarafından darp edildiği iddia ediliyor. Bebeğin tedavisi sürerken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya müdahil olarak şiddet mağduru çocuğun koruma altına alınacağını duyurdu.

Denizli'de 2 yaşındaki Aren bebeğin, annesi S.B.D. ve erkek arkadaşı

Denizli’de, annesinin erkek arkadaşı tarafından darp edildiği öne sürülen 2 yaşındaki Aren bebeğin tedavisi devam ediyor. Hastaneye kaldırılan bebeğin annesi ve onun partneri gözaltına alındı. Bebeğin travmasının iyileşmesinin ardından bir ameliyat geçireceği bildirildi.

Olay, Sarayköy ilçesindeki Aşağımahalle’de gerçekleşti. Boşanmış olan S.B.D., 2 yaşındaki oğlu Aren’i, başında, yüzünde, sırtında ve vücudunun diğer bölgelerinde darp izleri ile Sarayköy Devlet Hastanesi’ne getirdi. Aldığı darbeler sebebiyle sağ gözü kapanan ve sağ kolunda yaralar meydana gelen Aren’in durumunu fark eden hastane çalışanları durumu hemen polise bildirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda ifadesi alınan S.B.D., çocuğuna şiddet uygulayan kişinin erkek arkadaşı S.D. olduğunu iddia etti.

Aren bebeğin başında meydana gelen travma sonrası ilk tedavisi Sarayköy Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Ancak hayatı tehlikede olduğu tespit edilince, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Sağ gözünden ameliyat edilmesi gerektiği belirtilen Aren’in tedavi sürecinin ardından devlet korumasına alınacağı açıklandı. Bebeğin tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki hafta göz ameliyatı olacağı öğrenildi.

Şiddet mağduru olan bebeğe yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde S.B.D. ve S.D. gözaltına alındı. Gözaltındaki şüphelilerin ifadesinde, bebeğin ısırıldığı, yakılmaya çalışıldığı ve duvara çarpması sebebiyle darp izleri oluştuğu öne sürüldü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, duruma müdahale ederek bebeğe sahip çıkma kararı aldı. Bakanlık, “Olayın emniyete intikali ile birlikte il müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti. Çocuğumuzun hastane tedavi süreci devam ediyor. Tedavi tamamlandıktan sonra devlet korumasına alınacaktır. Dava sürecine müdahil olarak, çocuğumuzun haklarını hukuk önünde arayıp, faillerin en ağır cezayı almaları için süreci yakından takip edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.