Mahmut Şahin: “1 Mayıs Kutlaması Tartışmaları Boş ve İşçi Hakları Unutuluyor”

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamaları tartışmalarını önemsiz bulduğunu, işçilerin haklarının bu tartışmalarla kaybolduğunu belirtti. Şahin, asıl meselenin işsizliğin ve hak kayıplarının olduğu vurgusunu yaptı.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Taksim Meydanında 1 Mayıs kutlaması” konusundaki tartışmaların gereksiz olduğunu belirtti. Şahin, bu tartışmaların işçilerin haklarının kaybolmasına yol açtığını ifade ederken, “Bugün arife, yarın da bayram. 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak anılıyor. Yarın kutlama yapılacak. Bizlerin hak ettiği bir bayram bu. Oruç tutmak gibi, kazanılmış bir sevinç” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, Şahin, işçilerin gelecekteki 1 Mayıs kutlamaları hakkında sürekli tartışmalar yaşandığına dikkat çekerek, “Yarın bazıları ‘Taksim’e gideceğiz’ diyecek, o süreçte de siyasetçiler ‘hayır, gitmeyeceksiniz’ diyecek. Bu tartışma bir aydır devam ediyor. Ancak bu kargaşada işçi hakları göz ardı ediliyor ve kayboluyor. Ben de işçilerin sesi olmak üzere Kayseri’deyim. Bu meydanda olmam neyi değiştirir ki? ‘Ben burada bulunuyorum’ demekle, işçinin eline geçen bir şey yok” diye konuştu.

Mahmut Şahin, “Bu bayram aslında işçinin bayramı değil” diyerek, gerçek bir kazanım olmadan kutlamaların anlamlı olmadığını vurguladı. Türkiye’de işten atılan ve zor durumda kalan birçok işçi bulunduğunu dile getiren Şahin, “İşveren işçiyi bir koda referansla işten çıkarıyor, ama çalışan bunu bile bilmiyor. Avukat tutarak dava açmak zorunda kalacak mı? Bu haksızlıkları sona erdirin ve bayramı gerçek anlamda kutlayalım” şeklinde konuştu.