Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, emekli personellerin kıdem tazminatı ödemeleriyle ilgili olarak kamuoyunda son günlerde yaşanan tartışmalara yanıt verdi.
Başkan Kahveci, 5 Şubat 2025’te alınan 40 sayılı Kütahya Belediye Meclisi kararı doğrultusunda, İller Bankası aracılığıyla sağlanan teminat mektubu karşılığında, kredi kullanımı süresinde emeklilik başvurusu yapan personelin kıdem tazminatlarının bu gün itibarıyla hesaplara yatırıldığını açıkladı. Söz konusu ödemelerin toplamı ise 54 milyon 248 bin TL olarak kaydedildi.
Kahveci, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kütahya Belediyesi, çalışanlarımızın emeklilik haklarını zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmekten kaçınmamış, bu noktada gerekli özeni göstermiştir. Şehrimiz için yıllarca emek veren tüm çalışanlarımıza, hemşehrilerimiz adına teşekkür eder; huzurlu, sağlıklı bir emeklilik yaşamı dileriz” ifadelerine yer verdi.