Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105’inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyükçekmece’de renkli etkinliklerle kutlandı.
Ellerinde Türk bayraklarıyla 7’den 70’e yüzlerce vatandaş, coşkulu bir kortej yürüyüşüne katılarak etkinliğe damga vurdu. Yürüyüşün ardından, tarihî ve bağımsızlık mücadelesinin simgelerinden biri olan Ulusal Bağımsızlık ve Kuruluş Müzesi önünde kutlamalar devam etti. Çocukların şiir okuma ve halk oyunları gösterileri, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun” diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği bu özel günün her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir gururla kutlandığını ifade etti. Etkinliğe katılan binlerce çocuk, Atatürk tişörtleri giymiş halde, ellerinde Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşüne katılarak bu önemli günü coşkuyla kutladı.
Büyükçekmece’nin yönetimi, kutlamalarda duygu dolu anlar yaşanırken, Cengizhan Ahmet Cengiz, “Ata’mıza bu güzel bayramı bizlere hediye ettiği için teşekkür ederim” şeklinde duygularını dile getirdi. Duru Belis Altunbaş da, “Atatürk’ün izinden ilerliyoruz ve bu günü onurla kutluyoruz” dedi. Belis Berra Özdemir ise, “Bugün çok mutluyuz, Atatürk bize bu bayramı armağan etti. Tüm çocukların 23 Nisan’ı kutlu olsun.” diyerek duygularını ifade etti.