Ayvalık MYO Öğrencilerinin “Hasat Zamanı-Ayvalık” Temalı Sergisi Açıldı

Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “Hasat Zamanı-Ayvalık” adlı sergilerini Kırlangıç AVM’de açtı. Gülcan Kaba’nın öncülüğündeki sergide, tarihi Rum evleri ve Ayvalık’a özgü bitkilerin replikaları sergilendi. Açılışta Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin ve diğer yetkililer yer aldı. Sergi, 25 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, "Hasat Zamanı-Ayvalık" adlı sergilerini Kırlangıç AVM’de

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Ayvalık Meslek Yüksekokulu’nun Mimarlık ve Şehircilik Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından hayata geçirilen “Hasat Zamanı-Ayvalık” isimli sergi, Ayvalık Belediyesi’ne ait Kırlangıç AVM Sergi Salonu’nda eserleriyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışı, Ayvalık MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Gülcan Kaba’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Açılışa Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Cengiz Önder’in yanı sıra birçok vatandaş katılım sağladı.

Sergide, Ayvalık’ın karakteristik eski Rum evlerinin kapıları, bölgeye özgü çiçek ve bitkilerle bir arada sergilenerek, öğrencilerin derslerinde öğrendikleri tekniklerle hazırladıkları ahşap ve seramik eserlerine yer verildi. Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Dinç, sergiye katkı sağlayan Gülcan Kaba ve öğrencilerine teşekkür ederek, serginin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Serginin 25 Nisan tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.