Gazze’deki devam eden insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Tophane’de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte kurulan Gazze çadırı ve Tophane Parkı’na yerleştirilen fotoğraflar, binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Beyoğlu kültür yolu üzerindeki alandan geçen ziyaretçiler, özellikle Yahya Sinvar’ın fotoğrafının öne çıktığı koltuk alanına ilgi gösterdi.
İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de yaşattığı katliama dikkat çekmek için Gönülbağı Vakfı ve Hucurat Hareketi Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlik oldukça ilgi gördü. Hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, katliamı ifade eden dövizler farklı dillerde hazırlandı. Etkinlik sırasında çocuklar, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistin ile ilgili boyama faaliyetleri gerçekleştirdi. Ayrıca, İsrail ürünlerinin boykot edilmesinin önemi de etkinlikte vurgulandı.
Hucurat Hareketi Derneği Başkanı Eyüp Güzel, bu etkinliği düzenleme amaçlarını şu şekilde açıkladı: “İstanbul’un fetih merkezi olan Tophane’de iki kurum ile birlikte yerel düzeyde farkındalık yaratmak için buradayız. Gazze’deki soykırımı dile getirmek ve bu konuda toplumu bilgilendirmek adına bir hafta boyunca burada nöbet tutuyoruz. Turistlerin yoğun olarak bulunduğu bir noktadayız ve yabancı ziyaretçiler de ilgilerini gösteriyor. Ancak burada yaşananlar bizim için son derece üzücü. Amacımız, boykota dikkat çekmek ve insanların bu durumu unutmamasını sağlamak.”
Güzel, hem Avrupalı hem de Arap ülkelerinden gelen turistler için farklı dillerde dövizler hazırlandığını belirterek, etkinlikten memnun kalanların arasında fotoğraf çekenler de olduğunu söyledi. Bazı ziyaretçiler, buradan ayrılırken duygusal anlar yaşamıştı. “Amacımız, halk olarak Gazze’deki trajediyi yüksek sesle dile getirmek. Ayrıca, çocuklar için Filistin ve Gazze ile ilgili boyama etkinliği sunarak, bu bilinçlendirmeyi artırmaya çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.
Tophane Tayfun Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yalçın da etkinlikte yer almanın önemini vurgulayarak, “Gazze’deki durum içler acısı ve bunu anlatmak pek kolay değil. Tophane, duyarlılığıyla bilinen bir bölge olarak, Gazze’deki yaşananlar hakkında farkındalık yaratmak adına bu etkinliği düzenliyoruz,” dedi.