Van’da Alzheimer Hastalarına Yönelik Meyve Bahçesi Açıldı

Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi, Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde nöroloji ve psikiyatri hastalarına yönelik bir meyve bahçesi kurdu. Vali Yardımcısı Yücel Erdem ve İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Tosun’un katıldığı etkinlikte, hastaların rehabilitasyonu ve doğada vakit geçirebilmeleri amaçlandı. Oya Orhun, projenin desteğini vurguladı.

Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi, Van SBÜ Eğitim ve Araştırma

Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi, Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde nöroloji ve psikiyatri hastalarına yönelik bir meyve bahçesi kurma projesi gerçekleştirdi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Vali Yardımcısı Yücel Erdem ve diğer katılımcılar birlikte meyve fidanı toprakla buluşturdu. İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Muhammet Tosun, burada yaptığı konuşmada, Van’daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte zaman zaman bir araya geldiklerini hatırlatarak, Alzheimer Derneği Van Şubesi ile birlikte ağaçlandırma projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Tosun, “Bu proje, hastanemizdeki yeşil alanların artırılmasına katkı sağlayacak ve Alzheimer hastaları için sosyalleşme imkanı sunacak. Bizim için önemli olan, hastaların doğayla iç içe zaman geçirmelerini sağlamak” dedi.

Alzheimer Derneği Van Şube Başkanı Oya Orhun, nöroloji ve psikiyatri servislerinde tedavi gören hastaların rahatlayabilecekleri ve kendilerini iyi hissedebilecekleri bir alan yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Orhun, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu alanı zenginleştiriyoruz. Huzur evi sakinleri ve çocuklarımızla birlikte ağaçlarımızı dikeceğiz” şeklinde konuştu.

Elma, ayva, kiraz ve armuttan oluşan 100 meyve fidanını toprakla buluşturduklarını dile getiren Orhun, “Kamelyalarımızı revize ettik, banklar temin ettik ve bu alanda huzurlu bir ortam yaratmaya çalıştık. Gelecekte bu meyve ağaçlarının gölgesinde yaşlılarımızın keyifli zaman geçireceklerini umuyorum” dedi.

Etkinlikte, Alzheimer hastaları ve küçük öğrenciler, günün kendilerine iyi geldiğini ve keyifli bir vakit geçirdiklerini dile getirdiler. Ayrıca, minik öğrenciler, Alzheimer hastalarına çiçek takdim ederek etkinliğe anlam kattılar. Etkinliğe katılanlar arasında Van Vali Yardımcısı Yücel Erdem, İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Muhammet Tosun, Tarım ve Orman İl Müdürü Turgay Şişman, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya, Alzheimer Derneği Van Şube Başkanı Oya Orhun ile hastalar, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.