Bodrum’da Zabıta Ekipleri, Çöp Konteyneri Yanına Bahçe Atığı Bırakan Firmaya Cezai İşlem Uyguladı

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Bitez Mahallesi’nde çöp konteyneri yanına bahçe atığı atan bir firmaya ve araca ceza kesti. Yapılan incelemede, güvenlik kameralarından atıkları bırakan araç tespit edilerek ilgili firmaya tutanak düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Bitez Mahallesi'nde çöp konteyneri yanına bahçe

Bodrum Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, çöp konteyneri yanına bahçe atığı bırakan bir araca ve firmaya ceza keserek harekete geçti.

Zabıta ekipleri, Bitez Mahallesi’nde gerçekleşen bahçe atıklarının konteynerlerin yanına gelişigüzel bırakılmasıyla ilgili olarak araştırma başlattı. İhbarı değerlendiren ekipler, güvenlik kameralarını inceleyerek atıkları bırakan aracı belirledi. Bahçe atıklarını düzensiz bir şekilde bırakan kişiye Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai yaptırım uygulandı. Bunun yanı sıra, bu durumu gerçekleştiren firmaya da bir tutanak düzenlenerek konuyla ilgili belediye encümenine sevk edildi. Söz konusu bahçe atıkları ise yine aynı kişi tarafından toplanarak temizlendi.

Vatandaşlar, Bodrum Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden “Atık Toplama ve Ayrıştırma Günleri” hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirler. Ayrıca, evsel atıklar dışında kalan malzemeler hakkında bilgi almak isteyenler, Temizlik İşleri Müdürlüğü veya Zabıta Müdürlüğü ile irtibat kurabiliyor.