Dün Yunanistan’da gerçekleştirilen Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Türk atletler toplamda 9 madalya kazanarak başarılı bir performans sergiledi. Bu madalyaların 2’si altın, 2’si gümüş ve 5’i ise bronz şeklinde dağıldı.
Balkan Yürüyüş Şampiyonası, Yunanistan’ın Astros şehrinde yapıldı ve organizasyona Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Romanya, Sırbistan ve ev sahibi Yunanistan gibi ülkeler katıldılar. 18 Türk sporcunun yer aldığı bu organizasyonda, Hayrettin Yılmaz ve Meryem Bekmez altın madalya kazanarak Balkan şampiyonu unvanını elde etti. Ayrıca Kader Güvenç ve Azadullah Begçe de gümüş madalyanın sahibi oldular. Mikail Dere, Kader Dost, İpek Özkavlak, Şerife Berra Güven ve Muhammed Emir Işık bronz madalya elde ederek yarışmayı tamamladı.
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) başkanı Dr. Ahmet Karadağ, “Bu Balkan şampiyonasında hem deneyimli sporcularımızı hem de genç yeteneklerimizi yer aldık. Başarı gösteren sporcularımızı tebrik ediyorum. 2028 Olimpiyatları’nda yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 21 kilometreye çıkacak. Bu nedenle, Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve kulüplerimizle birlikte sporcularımıza her türlü desteği sunmayı sürdüreceğiz. Amacımız, 2028 Olimpiyatları’nda en fazla sayıda yürüyüşçümüzle ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmek” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Türkiye milli takım kafile başkanlığı görevini üstlenen TAF yönetim kurulu üyesi Özgür Ulupınar, mücadele eden tüm sporculara teşekkür ederken, gelecekte düzenlenecek yarışmalarda başarılar diledi.