Esenyurt’ta geçen yıl ormanlık alanda bulunan bir kadın cesediyle ilgili başlatılan soruşturma sonucunda, 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan araştırmalarda, genç kadının boğularak hayatını kaybettiği saptandı ve gözaltındaki kişilerin emniyet işlemleri tamamlanarak adli makamlara gönderildi.
Olay, 25 Haziran 2022 tarihinde saat 09.30 civarında Esenyurt’un Ardıçlı Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah işe gitmekte olan M.C.B., ağaçlık alandaki bir patika yol üzerinde yüzüstü yatan bir kadını gördü ve durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik ekipleri, 36 yaşındaki N.K.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yeri yapılan tetkiklerde, vatandaşların Ardıçlı Mahallesi’nden TEM Otoyolu’na geçmek için kullandığı bir yol olduğu tespit edildi. Kadının çanta, cüzdan ve kişisel eşyalarının yanında bulunduğu, aynı zamanda bir poşet içinde yedek kıyafetlerinin de olduğu öğrenildi. Ceset üzerinde yapılan ilk muayenede, burnundan az miktarda kan sızdığı ve ölüm morluklarının belirginleşmeye başladığı görüldü.
Yapılan otopside, N.K.’nin tecavüz kurbanı olduğu ve cesedinden erkek DNA örnekleri elde edildiği belirlendi. Kadının boğulma sonucu öldüğü ve boynuna baskı yapıldığı saptandı. Soruşturmayı yürüten ekipler, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 3 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerin, maktulun olay günü görüşmekte olduğu sevgilisi M.G. (41), onunla irtibatlı eski sevgilisi H.T. (39) ve M.G.’nin abisi R.G. (44) olduğu belirlendi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, 8 Nisan tarihinde Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla şüphelileri yakaladı. İddiaları kabul etmeyen şüpheliler, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma ise Asayiş Şube eliyle derinlemesine sürdürülmeye devam ediyor.