Ağrı Valisi Mustafa Koç, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.
Polis Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen organizasyona, Vali Koç’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ve il protokolünün diğer üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile emniyet personeli de katıldı. Programda konuşan Vali Koç, Türk Polis Teşkilatı’nın köklü geçmişinin halkın güvenliği ve huzuru için gösterdiği özveriyi vurguladı. “Huzur ve güvenliğimiz için özveriyle çalışan emniyet teşkilatımızın Polis Haftası’nı kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi de minnetle selamlıyorum.” dedi.
Etkinlikte ayrıca şehitlerimiz için dualar okunarak, emniyet teşkilatının toplumsal barışa katkıları ele alındı. Vali Koç, 10 Nisan Polis Günü sebebiyle Valilik kontrol noktalarında görev yapan polis memurlarını da ziyaret ederek günlerini kutladı.
Ağrı Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, kentteki başarılı emniyet mensuplarına başarı belgeleri takdim eden Vali Koç, “Türk Polis Teşkilatımızın 180. yılını ve Polis Haftası’nı gururla kutluyoruz. Kuruluşundan bu yana halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak için büyük bir gayretle çalışan emniyetimiz, devletimizin temel unsurlarından biridir. Vatan sevgisiyle görev yapan, gerektiğinde canlarını hiçe sayan tüm polislerimize şükranlarımı sunuyorum; şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Bu anlamlı haftada, görevdeki tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.