Karabük Valisi Mustafa Yavuz, şehirdeki hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin kapasitesini 382’den 4 binlere çıkarmak amacıyla süren çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz, Haziran ayına kadar sokaklarda sahipsiz hayvan kalmaması için proje yürüttüklerini ifade etti.
Kent genelindeki hayvan bakım merkezlerinde yürütülen faaliyetlere dair bilgi veren Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların toplanması, rehabilitasyonu, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi ile ilgili ilk adımları bayram öncesi attıklarını kaydetti. Şu anda Karabük, Safranbolu ve Eflani Belediyeleri’ne ait toplamda 3 dekarlık alanda 382 kapasiteli geçici hayvan bakım merkezi mevcut.
Yavuz, Valilik koordinesinde yürütülen projelerle mevcut alanın 50 dekara genişletileceğini ve barınak kapasitesinin 4 bine çıkarılacağını belirtirken, “Can dostlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi ve vatandaşlarımızın güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız, zor koşullar altında yaşamaya mahkum olan hayvanların sayısını azaltmaktır,” dedi.
Hedeflerinin Haziran ayının başına kadar Karabük sokaklarında sahipsiz hayvan bırakmamak olduğunu vurguladı.