Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde kaybolmuş ziynet eşyasını bularak yetkililere teslim eden iş insanı, eşyasının gerçek sahibinden ödül aldı. Ancak bu ödül, bir hayır kurumu için bağışlandı.
Çaycuma’da sergilenen bu örnek davranış, gerçekten takdire değer. Matbaa sektöründe faaliyet gösteren Adnan Çavuşoğlu, birkaç gün önce taksi durağının yakınında bankomat kullanırken ziynet eşyasını yere düşürdü.
Eşyasının kaybolduğunu fark etmeyen Çavuşoğlu, daha sonra eşyayı bulan Orhan Kuruyamaç ile bir araya geldi. Kuruyamaç, bulduğu ziynet eşyasını polis karakoluna teslim ederek özverili bir davranış sergiledi. Çavuşoğlu, kaybını bulan kişiye ödül verme sözü verirken, Kuruyamaç bu ödülü bir hayır kurumuna göndermeyi tercih etti ve bu isteği yerine getirildi.
Adnan Çavuşoğlu, “Orhan Kuruyamaç, kaybımı sahibine ulaştırmak için büyük çaba sarf etti. Daha sonra kendisiyle bir kahve içme davetinde bulundum, beni kırmadı. Ayrıca ödülümü de hayır kurumuna yönlendirdi. Böyle doğru ve dürüst insanların artmasını diliyorum” şeklinde düşüncelerini sosyal medya üzerinden paylaştı.