Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mustafa Destici: “Yolsuzluk Düzenlemeleri Hukuk Çerçevesinde Araştırılmalıdır”

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas’ta yaptığı açıklamalarda Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk iddialarını değerlendirdi ve hukukun işlemeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, terör örgütüyle yapılan mutabakatları ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mitingdeki sözlerini eleştirerek, toplumda anarşi yaratma potansiyeline dikkat çekti. Destici, Cumhurbaşkanı’nın ailesine yönelik hakaretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas'ta yaptığı açıklamalarda

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Eğer hırsızlık söz konusuysa, bu durumun elbette savcılar tarafından inceleneceğini” belirtti.

    Sivas’ta yaptığı bir basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklanmasını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri ele alan Destici, 560 milyar gibi ciddi bir miktarın söz konusu olduğunu vurguladı. “Bizim ilkemiz, sürecin hukuk, demokrasi ve insan hakları çerçevesine uygun olarak ilerlemesini savunmaktır. Bu sadece mevcut durum için değil, her şeyin adalet, demokrasi ve insan hakları temelinde götürülmesi gereklidir. Kesin olarak belirtilmelidir ki, hiç kimse dokunulmaz değildir. Eğer bir suç, yolsuzluk veya hırsızlık var ise ve bu durum savcılığa ulaşmışsa, elbette bu hususlar soruşturulacaktır. Gerçekleştirilen incelemelerde ve mali raporlarda, savcılığın yürüttüğü soruşturmada önemli bulgular elde edilmiştir. Sadece 560 milyar değil, 56 milyar dahi olsa bu büyük bir miktardır. Eğer bu tutar 1 lira bile olsa, kamuya ait bir malda bir eksilme varsa, mutlaka hukuk bunun hesabını sorar” ifadelerini kullandı.

    Destici, ayrıca teröristlerle mutabakat yapıldığına ve para transferleri gerçekleştirildiğine dair deliller bulunduğunu söyledi. “Kent uzlaşısı adı altında, terör örgütünün elemanlarıyla yapılan gizli görüşmelere dair belgeler mevcuttur. Teröristler ve onların siyasi uzantıları ile gerçekleştirilen müzakereler, para akışları, örgütün talepleri doğrultusunda belirli kişilerin belediyede çeşitli yetkililiklere atanması gibi hususlar, yürütülen araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır” dedi.

    Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mitingde yaptığı “Polisle çatışalım mı, çatışmayalım mı” şeklindeki oylama önerisinin, yaşanan gerginliklere zemin hazırladığını vurgulayan Destici, “Hukukun verdiği raporları eleştirebilirsiniz, fakat uymak zorundasınız. Aksi takdirde anarşi ortaya çıkar. Anarchi meydana geldiğinde neler olduğunu hepimiz gördük. Bu yüzden herkesin anarşiyi tetikleyici söz ve eylemlerden kaçınması gerekmektedir. Yargı mensuplarına karşı tehditler savurmak, ‘sizi tanımıyoruz’ demek gibi eylemler doğru değildir. Polislerimiz bu ülkenin evlatlarıdır ve büyük bir özveriyle görevlerini icra etmektedirler. Özgür Özel’in mitinginde bu tür bir oylama yapılması, durumu bu noktaya taşır” dedi.

    Son olarak, Cumhurbaşkanı’nın ailesine yönelik küfürleri alçaklık ve namussuzluk olarak değerlendiren Destici, “Cumhurbaşkanımızın merhum annesine ve ailesine yönelik hakaretler özünde bir alçaklıktır. Bu tür aşağılık bir tutum kabul edilemez. Özel’in, İmamoğlu’nun ya da başka birinin ailesine de olsa aynı ölçüde tepki gösteririz. Aile kutsaldır; hele ki merhum olanlar bu derin saygıyı daha da artırır. Türk toplumunun inancı ve adetleri, bunu gerektirmektedir. Bu tür davranışları sergileyenler, bizim kültürümüzün bir parçası olamaz” dedi. Destici ayrıca, CHP’nin İsrail’e karşı uygulamadığı yaptırımların, ulusal ürünlere yönelik gösterdiği dirençle halk arasında karşılık bulmadığını ifade etti.