Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri’de Hacı Kılıç Camii’nde İtikaf Geleneği Ramazan’da Devam Ediyor

    Kayseri’de Hacı Kılıç Camii’nde Ramazan’ın son 10 gününde itikafa giren vatandaşlar, gecelerini ibadetle geçirip gündüzleri oruç tutuyor. Şükrü Kaya ve Yunus Özdemir, Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

    Kayseri'de Hacı Kılıç Camii'nde Ramazan'ın son 10 gününde itikafa giren

    Kayseri’de bulunan tarihi Hacı Kılıç Camii ve Medresesi, Ramazan’ın son on gününde itikaf için dolup taşıyor. Bu süreçte vatandaşlar, geceleri ibadetle meşgul olurken, gündüzleri ise oruç tutmayı tercih ediyor.

    Kocasinan ilçesinde yüzyıllardır varlığını sürdüren bu camide gerçekleştirilen itikafa, yerel halk büyük ilgi gösteriyor. İtikafa katılanlardan Şükrü Kaya, bu dönemde burada toplandıklarını ifade ederek, “Ramazan’ın son on günü, Peygamber Efendimiz’in her yıl itikafa girdiği dönemdir. Biz de bu önemli geleneği yaşatmak istedik ve buradayız. Şu anda 60 kişiyiz. Peygamberimiz, ‘Kadir Gecesi’ni ramazanın son on gününde tekli gecelerde arayın’ demiştir. Bizler de bu vesileyle Kadir Gecesi’ni itikafla arıyoruz” açıklamasında bulundu.

    Bir diğer itikafa giren Yunus Özdemir, Hz. Peygamber’in sünnetini yerine getirmenin mutluluğunu paylaşıp, diğer vatandaşları da itikafa katılmaya davet etti.

    İtikaf işlemi nasıl gerçekleştirilir? İtikafa giren birey, camide kalarak ibadet eder, uyur ve temel ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bu ortamda karşılamaya çalışır. Tuvalet ihtiyacı gibi durumlar için camiden çıkma izni vardır, ancak cenaze namazı için dışarı çıkılması söz konusu değildir. Bir kişi, camiden çıkmayı gerektirecek bir tehlike ile karşılaşırsa ya da başka bir camiye gitmeleri gerekiyorsa bu durumda dışarı çıkabilir. Yine de belirtilen zorunlu haller haricinde camiden çıkılması, itikafın sona ermesine yol açar.