Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    En Yakıt, ilkokul öğrencilerine sürdürülebilirlik konulu eğitim vermeye devam ediyor

    EN YAKIT, ilkokul öğrencilerine sürdürülebilirlik eğitimi vermeye devam ediyor. Tayfun Şenses, 200 öğrenciyi kapsayan eğitimlerde temiz enerji ve elektrikli araçlar gibi konulara odaklandıklarını belirtti. Yeni okullarda daha fazla öğrenciye ulaşma hedefi var.

    EN YAKIT, ilkokul öğrencilerine sürdürülebilirlik eğitimi vermeye devam ediyor. Tayfun

    EN YAKIT, çocuklara yönelik ‘Sürdürülebilirlik Eğitimleri’ne ara vermeden devam ediyor. Temiz enerji ve elektrikli araçlar gibi bir dizi konunun işlendiği bu eğitimler, ilkokul öğrencileri arasında yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar 200 öğrenciye ulaşan marka, daha birçok okula giderek eğitim programını genişletmeyi amaçlıyor.

    Türkiye’de elektrikli şarj işletmecisi lisansı bulunan EN YAKIT, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilkokul düzeyindeki öğrencilere yönelik ‘Sürdürülebilirlik Eğitimleri’ sunuyor. Bu eğitimlerde, öğrenciler sürdürülebilirlik, temiz enerji, elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarının işleyişi hakkında bilgi sahibi oluyor ve uygulamalı şarj testi gerçekleştiriyorlar.

    “200 Öğrenciye Erişim Sağladık”
    Eğitimlerle ilgili olarak bilgi veren EN YAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, “Geçtiğimiz yıl şubat ayı itibarıyla Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe kampüsünde sürdürülebilirlikle ilgili bir program başlattık. Beş sınıfa eğitim verdik ve ardından Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu’nda iki sınıf daha ekledik. Böylece toplamda 200 öğrenciye ulaşmayı başardık” şeklinde konuştu.

    “Uygulamalı Şarj Deneyimi”
    Eğitim içerikleri hakkında bilgi veren Şenses, “İlkokul çağındaki çocuklara sürdürülebilirliğin, temiz enerjinin ve şarj istasyonlarının yanı sıra elektrikli araçların önemini anlattık. Ayrıca, öğrencilere şarj cihazlarının işleyişini göstererek pratik bir şarj testi yaptık” diye ifade etti.

    “Öğrenciler Deneyimlere İlgili”
    Eğitimlerin rağbet gördüğünü belirten Şenses, “Çocuklar, doğanın korunması, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları gibi konularda bilgi ediniyor. Elektrikli araçların şarj edilmesi konusunda bilgi sahibi oluyorlar ve eğitimler sırasında eğlenceli anlar yaşadıklarını paylaşıyorlar” dedi.

    “120 Ortaokul Öğrencisi Eğitime Katıldı”
    Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe kampüsü ile iş birliği yaparak ortaokul düzeyindeki öğrencilere de eğitim verdiklerini belirten Şenses, “14 Mart’ta 120 öğrenci bu eğitime katıldı. Yine sürdürülebilirlik ana tema olarak belirlendi fakat bu sefer konuyu daha derinlemesine işledik. Eğitim, doğanın korunması ve karbon salınımıyla başladı, sonra enerji türleri, temiz enerji, elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarını kapsadı. Eğitimin sonunda öğrencilere şarj istasyonları hakkında bilgiler aktarıldı ve şarj işlemi uygulamalı olarak gösterildi.”

    Şenses, yeni okullarda eğitimlerin gerçekleştirilmesi ile birlikte daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.