Malatya’da Esnaf ve Sanayicinin Kredilere İhtiyacı Büyüyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası ekonomik kayıplar yaşayan esnaf ve sanayicilerin toparlanma çabasında olduğunu belirtti. Faizsiz uzun vadeli kredi desteği talep eden Sadıkoğlu, kamu bankalarının destek sunmasının önemine vurgu yaptı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası ciddi ekonomik kayıplar yaşayan esnaf, tüccar ve sanayicilerin toparlanma çabalarının devam ettiğini ifade ederek, “Deprem bölgesi olarak faizsiz ve uzun vadeli kredi yardımlarına acil ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Halkbank’ın yeni Bölge Koordinatörü Tuncay Baytaşoğlu, beraberinde Bölge Ticari ve KOBİ Tahsis Yöneticisi Vahap Serhat İlhan, Bölge Ticari ve KOBİ Pazarlama Yöneticisi Birol Öztürk ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Başkan Sadıkoğlu ve Oda üyeleriyle bir araya geldi. Baytaşoğlu, esnaf ve iş insanlarının taleplerini dinleme fırsatı buldu.

Başkan Sadıkoğlu, deprem sürecinde üyelerinin önemli ekonomik kayıplar yaşadığını belirterek, “Halkbank Bölge Koordinatörü Sayın Tuncay Baytaşoğlu ve ekibini Odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Üyelerimizin endişeleri ve talepleri üzerinde istişare etme imkanı bulduk. Kendilerine destek ve yakın ilgileri için teşekkür ediyorum. Malatya iş dünyası olarak deprem nedeniyle ciddi ekonomik zararlar gördük. Üyelerimiz hala toparlanmaya çalışıyor. İhtiyacımız olan en büyük desteklerden biri finansal yardım” şeklinde konuştu.

Başkan Sadıkoğlu, deprem bölgesi olarak faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğine ihtiyaçlarının altını çizerken, “Merkez Bankası politika faizini son olarak 2,5 puan düşürerek yüzde 42,5 seviyesine çekti. Böylece politika faizi üç ayda toplamda 7,5 puan gerilemiş oldu. Ancak bankaların mevduat faizlerinde bu indirim hemen yansıtılırken, ticari kredi faizleri aynı oranda düşmüyor. Kredi faizleri hala yüzde 50 seviyelerinde kalmaya devam ediyor. Bankalardan, bu indirimleri ticari kredilere de yansıtarak süreci desteklemelerini bekliyoruz. Faizsiz ve uzun vadeli kredi desteğine acil ihtiyacımız var. Hükümetten ve finans kuruluşlarından beklentimiz, kredi imkanlarını açmalarıdır. Şemsiye yağmur yağarken lazımdır” ifadelerini kullandı.