Taşköprü’de Ahır Yangını 3 Evi ve 6 Ahırı Küle Çevirerek Kontrol Altına Alındı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde çıkan yangında 3 ev, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yok oldu. Yangın, Bozarmut köyündeki bir ahırdan başladığı tahmin ediliyor. İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı. Muhtar Nuh Tekin, yangının sebebini henüz bilmediklerini açıkladı.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan yangında 3 ev, 6 ahır, 9

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Bozarmut köyünde bulunan Bulak Mahallesi’ndeki bir ahırda çıktığı değerlendirilen yangın, 3 evi, 6 ahırı, 9 samanlığı ve 2 ambarı kül ederek kullanılamaz hale getirdi. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederek, alevleri kontrol altına almayı başardı.

Olayın meydana geldiği yer olan Bozarmut köyündeki yangının, ahırda başladığı düşünülüyor. Kısa sürede büyüyerek yakınındaki samanlıklar ve ahırlara da sıçrayan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangın ihbarı üzerine, Taşköprü ve Hanönü ilçelerinden itfaiye takımları ile birlikte Kastamonu ve Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler olay yerine yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alınırken, Mehmet Tekin, Ziya Tekin ve Rasim Kaya’ya ait birçok yapı yanarak yok oldu. Şu an için soğutma çalışmaları devam etmekte.

Yangının sebebi hakkında bilgiler veren Bozarmut Muhtarı Nuh Tekin, olay anında çarşıda olduklarını belirterek, “Yangın ahırdan çıktı. Yangın başladığında biz dışarıdaydık. Yangını duyarak geldiğimizde her şey kül olmuştu. Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz, belirgin bir neden yok. Şu anda 3 ev, 6 ahır, 9 samanlık ve 2 ambar yandı. Yangın kontrol altına alındı, söndürüldü denebilir. Çevreye yayılma durumu bulunmuyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz çünkü ambarlarımız kış dolayısıyla doluydu. Samanlıktaki saman ve hayvanların yiyecekleri de tamamen yok oldu” diye konuştu.