İskoçya’da Filistin Destekçileri, Trump’ın Turnberry Golf Kulübü’nde Eylem Düzenledi

İskoçya’da Filistin yanlısı aktivistler, Donald Trump’a ait Turnberry Golf Kulübü’nde “Gazze satılık değildir” yazdı. Aktivistler, bu eylemi ABD yönetiminin Gazze üzerindeki niyetlerine karşı bir yanıt olarak gerçekleştirdiklerini duyurdu. Isle of Ayr Police, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İskoçya'da Filistin yanlısı aktivistler, Donald Trump'a ait Turnberry Golf Kulübü'nde

İskoçya’da Filistin destekçisi aktivistler, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’a ait olan Turnberry Golf Kulübü’nde dikkat çekici bir protesto düzenledi. Güney Ayrshire bölgesinde meydana gelen bu eylemde, aktivistler golf kulübünün çimlerine beyaz boya ile “Gazze satılık değildir” yazdılar. Ayrıca, kulüp binasının dış yüzeyine de kırmızı boya püskürterek sesi duyurmak istediler. Protestocular, bu eylemin “ABD yönetiminin Gazze’yi etnik temizleme amacı gütmesine doğrudan bir tepki” olduğunu ifade ettiler.

Palestine Action grubu ise sosyal medyada paylaştığı bir mesajda, “Trump, Gazze’ye mülkü gibi davranmaya çalışırken, kendi mülkünün de aynı şekilde risk altında olduğunu unutmamalıdır” dedi.

Yerel saatle 04:40 civarında gelen bir hasar ihbarı üzerine İskoçya Polisi olaya ilişkin bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Turnberry Golf Kulübü’nden yapılan resmi açıklamada, “Bu tip bir eylem son derece çocukça ve suç olarak nitelendirilebilir, ancak Trump Turnberry’deki harika ekibin bunun işleyişi etkilemesine izin vermeyeceğini bilmelidir. Turnberry, ülkemiz için bir değer ve golf endüstrisinin lüks ve mükemmellik sembolü olmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.