Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Diyarbakır’da Iris Fotoğrafçılığı ile Gözlerin Sanata Dönüşümü Sağlanıyor

    Diyarbakır’da Cengiz Kudat, iris fotoğrafçılığı ile insanların gözlerini sanata dönüştürüyor. Çekilen fotoğraflar, tablo, kolye gibi çeşitli aksesuarlarla buluşuyor. Kudat, uygulamanın güvenli olduğunu vurgulayarak, bu alanda ilgi olduğunu belirtiyor.

    Diyarbakır'da Cengiz Kudat, iris fotoğrafçılığı ile insanların gözlerini sanata dönüştürüyor.

    Diyarbakır’da dikkat çeken bir sanat dalı olan “iris” fotoğrafçılığı, insanların gözlerini sanatsal eserlere dönüştürüyor. Sur ilçesinde faaliyet gösteren Cengiz Kudat, iris fotoğrafçılığı yaparak, gözlerine fotoğraf çekmek isteyenlerin beklediği anıları ortaya çıkarıyor. Kudat’ın çektiği göz fotoğrafları, tablo, saat, kolye ve bileklik gibi çeşitli aksesuarlarla buluşarak sanata dönüşüyor. İris fotoğrafçılığının genellikle büyük şehirlerde yaygın olduğunu ifade eden Kudat, “Gözün içini özel lensler ve ışık sistemleri kullanarak yakalıyoruz. Çekim sonrası tasarım ve düzeltmeler yaparak göz fotoğraflarını çerçeve ve çeşitli aksesuarlarla sevdiklerine hediye etmek üzere hazırlıyoruz” diye belirtti.

    Sağlık endişeleriyle ilgili olarak Kudat, “Kafalarda oluşan bazı soru işaretleri var, gözlere zarar verip vermeyeceği hakkında. Ancak uygun ışıklar kullanmamız, kesinlikle zarar vermediğini kanıtlıyor. Her yaş grubundan insanları, çocukları ve hatta hayvanları çekebiliyoruz. Ancak çocukların hareketliliğinden dolayı genelde 5 yaş ve üzeri bireylerle çalışıyoruz. Diyarbakır’da bu alandaki ilk uygulama olduğundan, insanlar oldukça meraklı. Şu an yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz” sözlerini aktardı.