Kocaelispor’un Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, takımın karşılaştığı yoğun maç programı hakkında eleştirilerde bulundu. Taşdemir, “Bu yılki statünün benim için doğru olmadığını düşünüyorum. Bu süreçte, oyunculara ve takıma yeterince zaman ile olanak tanınmadı” ifadelerini kullandı.
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu’ndaki üçüncü hafta maçında Kocaelispor, Kırklarelispor’u 3-1’lik skorla geçerek galip geldi. Ancak Taşdemir, bu galibiyetten memnun olmasına rağmen, asıl hedeflerinin ligdeki kalan 12 maçı en iyi biçimde sonlandırmak olduğunu vurguladı. “Kupayı kazanarak kapattık ama önemli olan lige odaklanmak. Bundan sonra tüm konsantrasyonumuzu lige vereceğiz” şeklinde konuştu.
Ayrıca, genç oyunculara profesyonel ligde süre tanıdıklarını belirten Taşdemir, Trendyol 1. Lig’in sıkışık takvimine dikkat çekti. “Maç programının yoğunluğu oldukça kritik. Devre arası yapacak vaktimiz bile olmadı. Bu ligde sürekli hafta içi ve sonu maçlar oynuyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz durum normal değil. Bu statü, oyuncularımız için yeterli zaman ve fırsat sunmuyor. Bu durumu düzenleyenlerin neye göre hareket ettiğini anlamıyorum. Başka yapacak bir şeyimiz yok; bugün kupayı tamamladık ama önümüzde oldukça zorlu üç maç var. Burayı kapatıp, onlara odaklanacağız” dedi.