Cumali Öztürk, İYİ Parti’den ayrılıp AK Parti’ye katıldı

Kütahya’nın Gediz ilçesi Yenikent Beldesi Belediye Başkanı Cumali Öztürk, 4 Şubat 2025’te İYİ Parti’den istifa ederek bağımsızlığa geçti ve ardından AK Parti’ye katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öztürk’e rozetini takarken, AK Parti Kütahya teşkilatıyla birlikte poz verdi.

Kütahya'nın Gediz ilçesi Yenikent Beldesi Belediye Başkanı Cumali Öztürk, 4

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Yenikent Beldesi Belediye Başkanı Cumali Öztürk, 4 Şubat 2025 tarihinde İYİ Parti’den ayrılarak bağımsız bir şekilde görevine devam etme kararı aldı. Daha önce 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin adayı olarak seçilen Öztürk, bu süreçte Belediye Meclis üyeleri Muzaffer Akdağ, Ercan Yüksel, Süleyman Kahraman ve Özkan Özden ile birlikte partiden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’de gerçekleştirilen grup toplantısında, AK Parti’ye katılan Cumali Öztürk’e rozetini taktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece Kütahya’dan gelen yeni üye ile birlikte AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile AK Parti Gediz İlçe Başkanı Osman Yılmaz’ın da bulunduğu bir grup ile birlikte medya önünde poz verdi.