Zonguldak’ın Ereğli bölgesinde, maaş veya para çekmek isteyen 400’den fazla engelli ve yaşlı bireyi 500 bin lira ile zarara soktuğu belirlenen banka çalışanı A.E., mahkemede yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.
Ziraat Bankası’nda gişe memuru olarak görev yapan A.E.’nin eksik maaş yatırdığı konusunda şüphelenen bir vatandaş bu durumu banka yönetimine iletti. Yapılan güvenlik kamera incelemeleri sonucunda, A.E.’nin müşterilerin maaşlarını eksik ödediği ve dekontlarını imzalattıktan sonra yaktığı belirlendi. Bu gelişmeler üzerine banka müfettişi görevlendirildi. Müfettişlerin araştırmaları, mağdur sayısının 400’ü geçtiğini ortaya koydu ve bu nedenle Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti.
Bankaya gelen yaşlı ve engellilerle özel ilişki kurarak onlara çay ikram eden A.E.’nin, işlemlerde eksik ödemeler yaptığı tespit edildi. Yapılan hesaplamalar sonucunda, şüphelinin müşterilere toplam 500 bin lira kadar zarar verdiği öğrenildi.
Gözaltına alınan A.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve burada mahkeme tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.