Denizli’de FETÖ üyelerinin yurtdışına kaçışını planlayan 7 kişi gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı.

Denizli’de FETÖ üyelerinin yurt dışına kaçışını organize eden 7 kişi, TEM ekiplerince yakalandı. Şahısların 3’ü tutuklanırken, 4’ü adli kontrolle serbest bırakıldı.

Denizli'de FETÖ üyelerinin yurt dışına kaçışını organize eden 7 kişi,

Denizli’de, FETÖ üyelerinin yurt dışına kaçışlarını organize eden ve ’emanetçi’ olarak adlandırılan 7 şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Bunlardan 3’ü tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla aranan şahısların yurt dışına suç teşkil eden bir şekilde geçişlerini sağlayan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. TEM ekipleri, ’emanetçi’ sıfatına sahip 7 şüphelinin kimliklerini tespit etti. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda bu 7 kişi yakayı ele verdi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.