Bursa’da, halı saha maçından dönen üç lise öğrencisi, emniyet şeridini kullanarak üst geçide yürürken, ticari bir aracın çarpması sonucu birinin yaşamını yitirdi, diğer ikisi yaralandı. Olayın faili Oktay Güleryüz, alkol almadığını ifade ederken, kullandığı ilaçların etkisiyle alkollü çıktığını öne sürdü. Güleryüz’ün ailesi ise, sürücünün ahtapot salatası yemesi ve bu salatanın kırmızı şarapta bekletilmesi nedeniyle alkollü test sonucunu açıklandığını iddia etti.
17 yaşındaki Hasan Ceyhun Beyhan, maç sonrası arkadaşlarıyla birlikte eve dönerken, karşı geçiş için emniyet şeridini kullanarak 300 metre ilerideki üst geçidin yolunu tutmuştu. Ancak, daha önce felç geçiren sürücü Oktay Güleryüz, dikkatsizlik sonucu gençlere çarptı ve bu çarpma sonucu Beyhan hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı.
Olay sonrası kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlatan jandarma, Güleryüz’ün kimliğini tespit etti ve gözaltına aldı. Yapılan alkol testinde sürücünün 0,49 promil alkollü olduğu belirlendi. Ayrıca, Güleryüz’ün daha önce beynine pıhtı attığı ve bu durumun ona araç kullanma yetkisi vermediği öğrenildi. Güleryüz, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mahkeme sırasında, Güleryüz, bilincini kaybettiğini ve kısmi felç geçirdiğini belirtirken, eşi E.G., “Ahtapot salatasının kırmızı şaraba bandırıldığı için bu duruma düştüğünü ifade edebilirim” şeklinde konuştu. Öte yandan, hayatını kaybeden Beyhan’ın ailesi, Güleryüz’ün iddialarının doğru olmadığını ve kazadan sonra telefon görüşmesi yaptığı yönünde kanıtlar sunduklarını savundu.