Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Rabbimizin merhametine sığınmak amacıyla eşsiz ve anlamlı bir gece olan Berat Kandili, yaralı kalpleri onarmak ve vicdan muhasebesi yapmak için de önemli bir fırsat sunacaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Tatık, Berat Gecesinin Ramazan Ayı’nın müjdecisi olduğunu vurgulayarak, bu özel gecenin tüm İslam dünyasına ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Berat’ın, kelime anlamının günahlardan temizlenmek olduğunu belirten Tatık, bu gecenin dualar ve ibadetlerle geçirilmesinin büyük sevap ve bereket taşıdığını ifade etti. Mesajında; “Kandil geceleri, sevgi, hoşgörü ve birlikteliğin en güzel bir arada yaşandığı dönemlerdir. Ramazan’ın habercisi olan Berat Kandili’nin feyzine erişmenin sevincini yaşıyoruz. Bu gece, vicdan muhasebesi yapmak ve kalp sorgulaması için harika bir fırsat sunacak, dualarımız en içten duygularla yüce Allah’a yöneltilecektir. Ülkemiz ve İslam âlemi için mübarek olsun. Bu özel gecede, kırgınlıkları geride bırakmalı, nefsimizle yüzleşip hatalarımız için Allah’tan af dilemeliyiz. Berat Kandili, sadece sıradan bir gece değil; aynı zamanda yaralı kalpleri onarmak ve içsel sorgulamalar yapmak için bir fırsattır. Bu duygularla, Tavaslı hemşehrilerim ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyor, ülkemizin barış, huzur ve kardeşlik içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.