Ekvadorlu gazeteci Gustavo Villacreses, Beşiktaş’ın yeni transferi olan Keny Arroyo’nun sol kanatta önemli bir etki yarattığını ve gol atma yeteneğinin bulunduğunu belirtti. Bu açıklamalar, Radio Area Deportiva’nın Spor Koordinatörü Villacreses tarafından İhlas Haber Ajansı muhabirine yapıldı.
“Keny Arroyo, özellikle hızlı bir oyuncu ve her iki kanatta da görev alabiliyor. Ancak sol kanatta daha fazla verim elde edebiliyor. Orta sahada da görev alabilen Arroyo, kanatlardan ceza sahasına gerçekleştirilen çapraz koşularla etkili ataklar oluşturabiliyor. Ayrıca, hücum hattındaki diğer oyuncularla iyi bir iletişim kurabiliyor. Golcü bir oyuncu olmasa da, kaleye de isabetli şutlar yollayabiliyor,” şeklinde görüşlerini belirtti.
Villacreses, Arroyo’nun Beşiktaş’taki performansına ilişkin de bazı değerlendirmelerde bulundu. Bu şehrin takımına uyum sağlamasının başlangıçta zorluklar içerebileceğini ifade eden Villacreses, “Saha dışındaki sağlıklı yapısıyla tanınan Arroyo, eski kulübünde karakteri sayesinde takım arkadaşları tarafından oldukça sevildi. Ayrıca eğitimine de önem veriyorlardı. Uyum süreci başlangıçta zorlaşabilir, ancak başarılı olacağını düşünüyorum,” dedi.
Aynı zamanda, 18 yaşındaki genç futbolcunun özellikleri açısından Manchester City’nin Phil Foden’ına benzetildiğini de sözlerine ekledi.
Gustavo Villacreses, Keny Arroyo’nun gelecekte Beşiktaş’a büyük kazançlar sağlaması muhtemel bir oyuncu olduğuna dikkat çekti. “Beşiktaş, önümüzdeki dönemlerde onu büyük bonservis bedelleriyle transfer edebilir. Ancak ilerlemek için gereken destek verilmelidir. Bununla birlikte, anlaşmaya göre Independiente, futbolcunun haklarının yüzde 50’sine hâlâ sahip,” ifadelerini kullandı.