Adana’da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) arasında imzalanan protokolle, üniversite öğrencilerinin iş deneyimi kazanması hedefleniyor. Protokol, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen ve Adana İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli’nin katılımıyla gerçekleşti.
Bu anlaşma doğrultusunda ATÜ’lü öğrenciler, üniversiteleri bünyesinde yarı zamanlı işlerde çalışarak hem ek gelir elde edecek hem de deneyim sahibi olacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan projenin ardından Adana İŞKUR ve ATÜ hemen harekete geçerek uygulamaya koydu.
Prof. Dr. Adnan Sözen, programın öğrenciler için önemli avantajlar sağlayacağına dikkat çekti. Proje aracılığıyla öğrencilerin üniversitelerinde çalışma imkanı bulup, hayatlarını idame ettirmelerine yardımcı olacağını ifade etti. İŞKUR Gençlik Programı’nda, öğrencilerin farklı alanlarda çalışma şansına sahip olacağı bildirildi. Haftada en fazla 3 gün ve günlük 7,5 saatlik çalışma süreleriyle öğrencilere günlük 1083 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, Genel Sağlık Sigortası ve iş kazası ile meslek hastalığı sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtildi.
Öğrencilerin şu alanlarda görev alabilecekleri ifade edildi:
– Sürdürülebilir kampüs projeleri (ağaçlandırma, geri dönüşüm)
– Kampüs bakım ve altyapı çalışmaları (engelsiz kampüs, güvenlik sistemleri)
– Kültürel ve sosyal etkinlikler (spor etkinlikleri, öğrenci kulüpleri)
– Akademik ve idari destek (kütüphane, laboratuvar yardımı)
– Toplum hizmeti projeleri (toplum sağlığı, sosyal yenilik)
– Dijital dönüşüm ve inovasyon (teknoloji eğitimi, dijital içerik geliştirme)
– Girişimcilik ve üniversite-sanayi iş birliği projeleri
Bunun yanı sıra, öğrencilere CV hazırlama, mülakat ve finansal okuryazarlık konularında eğitimler de sağlanacak.