Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanıttığı “İŞKUR Gençlik Programı” çerçevesinde, Atatürk Üniversitesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu anlaşma ile Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören 1750 öğrenci, çalışma ve gelir elde etme fırsatına sahip olacak.
İmza töreni, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve İŞKUR Erzurum İl Müdürü Abdulkadir Mutlu’nun katılımı ile Rektörlük makamında gerçekleştirildi. Bu iş birliği, üniversite öğrencilerinin iş hayatına daha iyi hazırlanması amacıyla oluşturuldu. Öğrencilerin maddi destek almakla birlikte mesleki deneyim kazanmalarının hedeflendiği uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Hacımüftüoğlu, “Bu program sayesinde öğrencilerimiz, hem gelir elde edecek hem de sigorta güvencesine kavuşmuş olacaklar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza teşekkür ederim,” dedi. Ayrıca, söz konusu programın gençlerin kariyer basamaklarını zenginleştirip kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına da inandığını dile getirdi.
İŞKUR Müdürü Abdulkadir Mutlu, öğrencilere sunulacak fırsatları vurgulayarak, “Bu program ile öğrenciler, eğitimlerini aksatmadan iş deneyimi kazanacaklar. Gençlerimizin iş gücü piyasasına uyumunu kolaylaştırmayı planlıyoruz,” ifadesini kullandı. Protokol gereği Atatürk Üniversitesi öğrencileri, eğitim süreleri içerisinde belirli saatler boyunca çalışarak gelir elde edebilecekler. Ek olarak, gençlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yardımcı olacak çeşitli eğitimler de sağlanacak.
İŞKUR Gençlik Programı, gençlere iş gücü piyasasına adaptasyon sürecinde destek olmayı ve onları çeşitli sektörlerde deneyim sahibi yapmayı amaçlıyor. Bu program, üniversite öğrencilerine yönelik olup, kariyer yolculuklarına pratik bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflemektedir.
Bu iş birliği, Atatürk Üniversitesi öğrencileri için eşsiz bir imkân sunarken, aynı zamanda gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Protokol ile ilgili daha fazla detay, ilerleyen günlerde ilgili kurumlar tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.