Alanyaspor ile oynanacak olan maç öncesinde, takım otobüsünün etrafında bulunan bir taraftara Jose Mourinho’dan beklenmedik bir jest geldi. Mourinho, otobüsü durdurarak gencin içeri girmesini sağladı ve böylece Alper Melek, takımın tüm oyuncularıyla tanışma fırsatı buldu. Yaşadığı heyecanla adeta ne yapacağını bilemeyen Alper, “O an gerçekten müthişti. Tarifi imkansız bir his. Otobüse alınacağımı hiç düşünmemiştim” şeklinde konuştu.
Trendyol Süper Lig’deki Alanyaspor karşılaşması öncesinde Gazipaşa Havalimanı’na inen Fenerbahçe, otobüsüyle Alanya’ya doğru yola çıktı. Bu esnada 19 yaşındaki Alper Melek, takımın otobüsüne eşlik ederek Mourinho’ya kalp sembolü gösterdi. Durumu fark eden Mourinho, otobüsü durdurup Alper’i içeri aldırdı. Ne yapacağını şaşıran genç, “Çok heyecanlıyım, burası neresi?” dedikten sonra sorduğu ilk isim ise Sebastian Szymanski oldu. Mourinho da gence, “Hemen Szymanski’i öp” diyerek destek verdi.
Alper, heyecanın ardından tüm oyuncularla tanışıp fotoğraf çektirdikten sonra, Mourinho’nun davetiyle takımın yemeğine katıldı.
Unutulmaz anlar yaşayan genç, Alanyaspor maçını stadyumdan gözlemledi. Maç sonrası İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan Alper Melek, “Dün karşılamaya gitmiştim. Takım otobüsüne yetişip Mourinho’ya kalp işareti yapmıştım. Mourinho, otobüsü durdurdu ve içeri almamı sağladı. O an gerçek anlamda müthişti. Hayatım boyunca unutamayacağım bir anıydı. Futbolcularla tek tek fotoğraf çekip sohbet ettim. Mourinho, yemeğe davet etti ve birlikte yemek yedik. Tarifsiz bir duyguydu. Beni otobüse alacakları kapsamına hiç düşünmemiştim” ifadelerini kullandı.