Diyarbakır Ulu Cami’de Depremlerde Hayatını Kaybedenler İçin Mevlid-i Şerif Okundu

Diyarbakır Ulu Cami’de, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde yaşamını yitirenler anısına Mevlid-i Şerif okundu. Programa Vali Murat Zorluoğlu ve diğer yetkililer katılarak dua edildi. İkramlarda bulunuldu.

Diyarbakır Ulu Cami’de, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde

Diyarbakır Ulu Cami, İslam dünyasında 5. Harem-i Şerif olarak kabul edilmektedir. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler anısına burada Mevlid-i Şerif okundu.

“Yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan bu depremler sonucunda Diyarbakır’da 413 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin ikinci yıldönümünde, hayatını kaybedenler ile ilgili olarak Ulu Cami’de bir Mevlid-i Şerif programı düzenlenerek, dualar edildi.

Etkinliğe Vali Murat Zorluoğlu ile birlikte çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sonunda ise tüm katılımcılara ikramlarda bulunuldu.