Kastamonuspor’un Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’ya bir çağrıda bulunarak, “Sayın Baltacı, bizi biraz ortada bıraktı. Evet, görüşmeler yapıyoruz, ancak nihayetinde yalnızlığımızı hissetmekteyiz” diye konuştu.
Şu anda TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve şampiyonluk hedefi olan Kastamonuspor, Cumartesi günü saat 14.00’te düşme hattındaki Altay ile Gazi Stadyumu’nda karşılaşacak. Kulüp, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde Altay maçı için hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman sonrası Başkan Aygün, bazı açıklamalarda bulundu.
Aygün, “Takımımızı şampiyonluk hedefine ulaşması için oluşturduk. Adem Çağlayan hocayla birlikte yeni bir ivme yakaladık. Ligin ilk yarısını üçüncü sırada kapattık; biraz şanssızlık yaşasak da, takım ruhu son derece yüksek” şeklinde görüş belirtti. Ayrıca, Batman Petrolspor ile oynanan maçın beraberlikle sonuçlanmasının kendi açısından önemli olduğunu vurguladı ve, “Altay maçı için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Antrenman sahaları hakkında ise, Aygün, mevcut sahanın durumu nedeniyle bu sahanın yenilenmesinin acil bir ihtiyaç haline geldiğini kaydederek, “Geçen sezon tesislerimizi revize ettik. Ancak sahamız giderek kötüleşiyor ve artık antrenman yapacak durumda değil” ifadelerini kullandı. Sahasının yenilenmesinin maliyetinin şuan 22 milyon TL olduğunu belirtti.
Kastamonuspor’un başında beş sezon geçirdiğini hatırlatan Aygün, “Bu süreçte üç sezon play-off oynadık. Ancak artık tek başına bu yükü taşımak oldukça zor. Kulübe yatırdığım maddi miktar 400 milyon TL’yi geçti” dedi. Ayrıca, Kastamonu’dan alınan maddi yardımın yetersiz olduğuna değindi.
Aygün, Kastamonu halkına da teşekkür ederek, “Ne yazık ki yalnızız. Bu takım sadece benim değil, Kastamonu’nun malı. Başkan Baltacı’dan daha fazla destek bekliyorum” diyerek, Başkan Baltacı ile bir görüşme yapmayı planladığını ifade etti.
Bunların yanı sıra, Aygün, oyuncular Okan Eken, İlyas Kabil Kubilay Yavuz ve Oğuz Yılmaz’a başka takımlarla görüşme izni verdiklerini de belirtti. Aygün, “Halkımızın yanında yer alması için Sayın Baltacı’yı tekrar bekliyoruz. Yalnız kalmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.