Bilecik’te Genç Evlilere Faizsiz Kredi ve Artırılan Çocuk Yardımları Müjdesi!

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini açıklayarak, evlenecek gençler için 150 bin TL faizsiz kredi imkânı ve çocuk yardımlarını artırdıklarını duyurdu. İlk doğum için 5 bin TL, ardından aylık 1,500 TL ile 5,000 TL destek verileceği belirtildi.

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Cumhurbaşkanı

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, yerel ailelere ve nişanlı gençlere müjdeli bir haber sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan, ailelerin ekonomik durumlarını rahatlatacak desteklerin detaylarını paylaşan Türkoğlu, “Evlilik hazırlığı yapan gençlerimizi destekliyoruz. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi çerçevesinde sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL kredi fırsatı, artık tüm 81 ilde başvurulara açılmıştır” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, çocuk yardımlarında önemli artışlar yapıldığını ifade ederek, “Yeni doğacak ilk çocuk için bir kereye mahsus verdiğimiz doğum yardımı tutarını 5 bin liraya çıkarıyoruz. İkinci çocuk için aylık 1,500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5,000 TL destek sağlayacağız. İkinci ve sonraki çocuklar için hiçbir koşul aramadan annelere düzenli olarak bu yardımları ödeyeceğiz. Bu müjdelerimizin ailelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aile birliğini teşvik eden maddi desteklerin yanı sıra, danışmanlık hizmetleri ve genç çiftlere yönelik konut yardımları gibi uygulamalar da hayata geçirilecektir. Kadınların iş ve aile yaşamlarını kolaylaştıracak esnek ve uzaktan çalışma alternatiflerini sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.