Düzce’de Av Komisyonu Toplantısında Av Hayvanlarının Korunması ve Avlanma Düzenlemeleri Görüşüldü

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, Kaymakam Mehmet Bircan başkanlığında av komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda av hayvanlarının korunması, avlanma düzenlemeleri, izin verilen türler ve yasak bölgeler ele alındı.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, Kaymakam Mehmet Bircan başkanlığında av komisyonu toplantısı

DÜZCE (İHA) – Düzce’ye bağlı Gölyaka ilçesinde gerçekleştirilen av komisyonu toplantısında av hayvanlarının koruma yöntemleri ve avlanma politikaları masaya yatırıldı.

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı toplantı, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3. maddesi çerçevesinde, 2025 yılı ilçe av komisyonu çalışmaları için yapıldı. Toplantıya Kaymakam Mehmet Bircan liderliğinde ilçe av komisyonu üyeleri katılım sağladı. Bu önemli buluşmada, Gölyaka bölgesindeki av hayvanlarının korunması ve avlanma süreleri üzerine detaylı görüşmeler yapıldı. İzin verilen av türleri, av dönemlerindeki süre ve limitler ile avlanmanın yasak olduğu bölgeler de ele alındı. Ek olarak, avcılık esnasında uyulması gereken kurallar, yasak olan avcılık ekipmanları ve yasa dışı avlanma konusundaki idari ve cezai müeyyideler hakkında kapsamlı bir bilgi alışverişi sağlandı.