İstanbul’da sahte alkol tüketen iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Bakırköy’de yaşayan 62 yaşındaki Gültekin Memecan ve iki arkadaşı, birlikte aldıkları alkolün ardından ayrılarak evlerine gitti. Bir süre sonra arkadaşları fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Bu esnada belgelenen durum Memecan’a iletildi. Ancak, Memecan herhangi bir rahatsızlık hissetmediğini belirterek alkol almaya devam etti. Daha sonra Memecan da rahatsızlanarak hastaneye götürüldü, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.
Kardeşinin ölüm haberini alarak Adli Tıp Kurumu’na gelen Erdal Memecan, “Perşembe günü arkadaşları ile birlikte alkol alıyordu. Arkadaşları hastaneye gitmek zorunda kaldı. Ancak bizim kardeşimiz iyi olduğunu düşündüğünden hastaneye gitmiyor. Pazartesi sabahı aniden fenalaştı. Ev arkadaşı hastaneye götürdü. Saat 09.00 sularında entübe edildi, ama gece saatlerinde hayatını kaybetti. Sürekli alkol tüketiyordu. Sahte alkoli nereden aldığını tam olarak bilmiyoruz. Eminönü’nden aldığını duyduk. Eşinden ayrıldığı için pek görüşme imkanımız olmadı” şeklinde konuştu.
Sahte alkol tüketimiyle ilgili görüşlerini belirten Erdal Memecan, “Sahte alkol içmemeleri adına çağrıda bulunuyorum. Bu, bile bile zehir içmek demektir. Bunun farkında olarak tüketmeleri oldukça mantıksız. İnsan hayatı bu kadar değersiz olmamalı” dedi.
Başakşehir’de bir diğer sahte alkol olayı ise Türkiye’de yaşayan Türkmenistan vatandaşı Agajan Başimov’un öldüğü belirtildi. 34 yaşındaki Başimov, pazartesi günü sahte alkol aldıktan sonra aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Cenazeler, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilerek defnedilmek üzere yola çıktı.