Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kulp Çayında kuraklık sinyalleri

    DİYARBAKIR’IN KULP İLÇESİNİN SİMGELERİNDEN OLAN KULP ÇAYI, BİR ZAMANLAR ZENGİN ALABALIK POPÜLASYONUYLA BİLİNİRKEN, SON YILLARDA YAŞANAN ÇEVRESEL DEĞİŞİMLER NEDENİYLE KURAKLIK ALARMI VERİYOR.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin simgelerinden olan Kulp Çayı, bir zamanlar zengin alabalık popülasyonuyla bilinirken, son yıllarda yaşanan çevresel değişimler nedeniyle kuraklık alarmı veriyor.

    Özellikle son yıllarda yağışların yetersiz kalmasıyla birlikte çayın debisinde belirgin bir düşüş gözlemlenirken, çayda kuraklık sinyalleri vermeye başladı. Suyun azalması, çayın çevresindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de olumsuz yönde etkiliyor.

    İlçe sakinlerinden Mahmut Yakut, “Bir zamanlar Kulp Çayında balık tutarak vakit geçirirdik. Çayın suyu berraktı, alabalıkların yüzdüğünü görürdük. Ancak son yıllarda yağışların azalması nedeniyle çayın akışı çok zayıfladı. Şu anda su seviyesi o kadar düşük ki, neredeyse kurumuş gibi görünüyor. Yağmurların gelmesini umut ediyoruz, yoksa Kulp Çayı tamamen yok olabilir. Bu durum sadece balıkları değil, tüm doğayı ve geçimimizi de olumsuz etkiliyor” dedi.

    YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir