Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, kan sulandırıcı ilaçların doktor kontrolü olmadan kullanılmasının ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirtti. Kendi kendine tedavi yöntemlerinin yanlış olduğunu vurgulayan Sarıkaya, bu ilaçların doğru dozda ve uygun hastalarda kullanılması gerektiğinin altını çizdi. İlaç kesimi ve doz ayarlamalarının mutlaka hekim gözetiminde yapılması gerektiğini ifade etti.

    Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya,

    Kan Sulandırıcıların Bilinçsiz Kullanımı Tehlikeli Sonuçlar Doğurabilir

    Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, kan sulandırıcı ilaçların kontrolsüz bir şekilde kullanılmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

    Ciddi Sağlık Riskleri Yaratabilir

    Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sarıkaya, kan sulandırıcı ilaçların uygun şekilde kullanılmadığında ciddi riskler taşıdığını vurgulayarak, bu ilaçların aşırı dozda ya da yanlış durumlarda kullanılmasının beyin kanaması gibi büyük kanamalara sebep olabileceğini ifade etti. Sarıkaya, “Bu tür ilaçların başlanması ya da kesilmesi kararı alırken son derece dikkatli olmalıyız. Her yönüyle değerlendirilmediği takdirde pıhtı oluşumuna zemin hazırlanabilir. Bu da çeşitli ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi yapılan tıbbi müdahalelerde başarısızlığa yol açabilir” şeklinde konuştu.

    Kendi Kendine Tedavi Yöntemleri Yanlış ve Tehlikeli

    Kan sulandırıcıların mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Sarıkaya, toplumda “günde bir aspirin alayım” şeklindeki kendi kendine tedavi uygulamalarının kesinlikle yanlış olduğunu ifade etti. “Ancak bir doktorun gözlem ve değerlendirmesi sonrasında uygun gördüğü takdirde bu ilaçları almanız gerekir. Ayrıca, tedavi süreci içerisinde basit tıbbi müdahaleler öncesinde hastalarımızın kendileri ilaçlarını kesmemeleri gerekir. Dental tedaviler gibi basit görünen işlemler öncesinde bile hekim ile mutlaka danışılmalıdır. Hekim kontrolü olmadan yapılan ilaç kesimleri ciddi sonuçlar doğurabilir” dedi.

    Son olarak, Doç. Dr. Sarıkaya, “Doktor tarafından başlatılan kan sulandırıcı tedavilerine kesinlikle izinsiz ara vermek veya dozu değiştirmek yasaktır. Bizi takip eden hekimimizin yönlendirmeleri her zaman esas alınmalı, ilaç kullanımları ve doz ayarlamaları doktor kontrolünde yapılmalıdır” ifadelerini ekledi.